Uit de voorbeeldrecepten van onze website gezond eten vond ik dit wel een toepasselijk recept:
Eierschotel (voor 4 personen)
8 hard gekookte eieren
voor de saus 30 g. boter, 30 g. bloem, 4 dl. vleesbouillon, 1/8 l. room, gehakte peterselie en bieslook, van beide 2 eetlepels, dille en kappertjes, van beide 1 eetlepel, sap van halve citroen zout en peper. De boter in een pannetje smelten en de bloem erbij strooien en voortdurend roeren met een houten lepel, vervolgens de bouillon erbij schenken en al roerend de saus laten doorkoken, 5-10 min. Het pannetje van het vuur nemen, slagroom er door heen mengen, de kruiden, kappertjes erbij doen en met citroensap, zout en peper op smaak brengen. De warme eieren in stukken snijden en in de saus warmen, maar niet laten koken. Heerlijk met gekookte aardappelen en groene sla. Met dank aan werkgroep gezond eten.