Ze zijn er weer asperges, het witte goud, alhoewel deze aspergetaart ook met groene asperges gemaakt kan worden.
Aspergetaart
Ingrediënten voor 4 personen
250 gr bladerdeeg uit koeling of diepvries
1 kg gare asperges
100 gr. bakbacon
75 gr. geraspte kaas
3 eieren,
1/8 liter room boter om in te vetten versgemalen peper
Bereiding
Laat het bladerdeeg licht ontdooien. Vet de ovenschaal in. Leg de vierkantjes bladerdeeg op elkaar en bekleed een ronde vorm van ca 24 cm doorsnee. Prik hier en daar met een vork in de bodem. Laat de asperges afkoelen, uitlekken en snij ze in stukjes van 5 cm. Bak de bacon in een droge koekenpan tot de randen krullen. Leg de bacon op het deeg en daarop de asperges. Bestrooi ze met het grootste deel van de kaas. Klop de eieren los met de room of de melk en wat peper. Giet dit op de asperges en bestrooi de rest met kaas. Bak de taart in een voorverwarmde oven 220°C, stand 5 in 40 minuten gaar. Mocht de bovenkant van de taart te bruin worden, dek deze dan de laatste 10-15 minuten af met aluminiumfolie. Als variatie kunt u ook 100 gram broccoli als groente in de taart verwerken.