Receptenrubriek
Nu we ons allemaal steeds meer thuis moeten bezighouden, en de restaurants gesloten blijven, start de werkgroep met een receptenrubriek.
En de spits wordt afgebeten door Carla Josephus Jitta. Zij heeft een recept ingestuurd voor heerlijke brownies. Vroeger maakte zij die regelmatig en met groot succes, maar het wordt haar nu te veel. Dus gaan wij er nu mee aan de slag.
Brownies à la Carla
Nodig:
1 ei
210 gram suiker
100 gram roomboter
snuifje zout
1 zakje vanillesuiker
75 gr ongebleekte bloem
1 dessertlepel nescafé
30 ml water
2,5 ml amandel- of citroenextract (ipv water en citroenextract smaakt een halve uitgeperste citroen ook lekker)
25-30 gram tarwekiemen
150 gram extra bittere chocolade (paarse of blauwe Verkade of Delicata extra bitter AH)
45 gram geschaafde amandelen of gehakte walnoten.
Smelt de chocola met de boter voorzichtig au bain-marie.
Klop ondertussen het ei schuimig ( eventueel in keukenmachine),
Voeg de suiker aan het ei toe en onder voortdurend mengen de bloem, de vanillesuiker, het water, de Nescafé en het amandel- of citroenextract.
Meng het chocolademengsel, als het wat is afgekoeld, door het ei-suikermengsel (event. in de keukenmachine).
De tarwekiemen en het amandelschaafsel er door mengen (event. in keukenmachine).
Het totaal in het beboterde bakblik overbrengen.
25-30 minuten op 200 gr C in de hete lucht oven zonder voorverwarmen (ik neem de 3e richel van beneden, gasoven ca 45 minuten).
In de oven moet het baksel als je er met een houten lepel op klopt stevig aanvoelen en het moet bijna droog zijn. Dit is belangrijker dan de baktijd.
Mijn ervaring zegt dat elke oven toch weer een beetje anders is dus je moet het proberen.
Laten afkoelen en voorsnijden. Pas als het helemaal afgekoeld is definitief snijden.
Kan zeer goed in diepvries bewaard worden.
Ik maak meestal grote hoeveelheden. Je moet de hoeveelheden aanpassen aan je bakblik.(ken)
Carla heeft nog meer recepten in petto.
Maar wat zal het leuk zijn als jullie ook een lekker, of een lekker en gezond recept willen insturen.
Het moet niet te moeilijk zijn!
Stuur het aan: allegromarij@gmail.com
Dan komt het in deze rubriek.
Hartelijke groet van de werkgroep.